Lid in de kijker: GD&A Advocaten

Lid in de kijker

GD&A Advocaten, Jens Joossens

Mijn eerste job toen ik net van de schoolbanken kwam, was Plato projectleider bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. Toen heb ik samen met enkele andere ondernemers Jong Voka Mechelen opgericht, nu bijna 10 jaar geleden. Tijdens deze bijzonder aangename periode had ik besloten om tegelijkertijd rechten bij te studeren als werkstudent. Op het einde van deze studies ben ik met veel plezier de uitdaging bij GD&A – Advocaten aangegaan, een kantoor waar ikzelf en Voka – Kamer van Koophandel vaak en graag mee werken. En nu nog steeds.

Je hebt dus Jong Voka mee opgericht, hoe waren de beginjaren?

Rock & Roll. In het begin hadden we uiteraard nog niet zoveel trouwe leden en sponsors zoals nu, wat betekende dat we écht alles zelf dienden te doen, tot het ’s nachts in hoge bomen klimmen om tenten vast te maken toe. Ik durf te stellen dat het succes van Jong Voka Mechelen mede te danken is aan de tomeloze inzet van alle bestuursleden doorheen de jaren waar we steeds dezelfde simpele maar o zo belangrijke vraag stellen “Wat willen onze leden?”. En daarnaast uiteraard een gezonde dosis fun

Wat betekent Jong Voka voor jou?

Het voelt altijd wel een beetje als thuiskomen, maar in de eerste plaats associeer ik Jong Voka Mechelen met een leuke tijd. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit tegen mijn zin naar een vergadering of activiteit ben gegaan.

Welke goede raad kan je startende of jonge ondernemers meegeven?

Laat je goed omringen, stel vragen en weet dat de uitdagingen die je op je pad tegenkomt ook anderen al te beurt zijn gevallen. Je bent niet alleen.