Lid in de kijker: Delicaf

Lid in de kijker

Delicaf, Shikouw Tsar

Aanwezigen op de jongste Open Coffe bij Voka Mechelen hebben kunnen kennismaken met Shikouw Tsar en zijn mobiele koffiebar. Na eerdere stappen in de horeca, brengt hij sinds twee jaar met Delicaf zijn passie voor het zwarte goud naar bedrijven.

Wat is jou verhaal als ondernemer?

Via mijn ouders, die lange tijd een Chinees restaurant hebben uitgebaat, heb ik van jongs af gezien wat ondernemen is. Vanaf mijn twaalfde mocht ik ook al eens meehelpen achter de toog. Ik weet dus al te goed wat het inhoudt om de handen uit de mouwen te moeten steken. Ondernemen is verantwoordelijkheid nemen, maar brengt ook vrijheid mee. Dat heeft me er op mijn 24ste toe aangezet om zelf in Rijmenam een restaurant te openen. Acht jaar verder werd die combinatie met mijn gezinsleven moeilijker, waardoor het tijd werd voor een nieuwe stap. Mijn voorliefde voor koffie leidde zo tot de start van Delicaf.

Welke focus heb je als ondernemer?

Met Delicaf leveren we koffie en koffiemachines aan kleine tot middelgrote bedrijven. Daarnaast zijn we te boeken met onze mobiele koffiebar. Aanvankelijk heb ik even overwogen om ook een koffiewinkel voor particulieren te openen. Maar omdat het runnen ervan opnieuw moeilijk met mijn gezinsleven te rijmen zou zijn, ligt de focus nadrukkelijk op samenwerkingen met bedrijven. Dat biedt bovendien meer garantie op stabiliteit op langere termijn. Delicaf wil staan voor kwaliteitsvolle koffie met een ambachtelijke toets. Niet toevallig is onze koffie afkomstig uit de streek rond Rome. Uit de aanwezigheid van meer dan 800 koffiebranderijken spreek de passie voor koffie van Italië echt.

Waarin helpt Jong Voka jou?

Naast de mogelijkheid om interessante contacten te leggen, helpt Jong Voka me vooral mensen met totaal verschillende bezigheden kennen. allemaal zijn zij wel met ondernemen bezig. Dat stelt me in staat om soms in vertrouwen zaken af te toetsen in een heel gevarieerd netwerk. Voor een ondernemer is het belangrijk om dat te kunnen doen, los van enige commerciële bedoelingen.

Welke goede raad kan je startende ondernemers meegeven?

Ondernemen slorpt veel tijd en energie op. Daarom is het belangrijk dat je iets doet dat je graag en met passie doet. Dan heb je al die inspanningen om toch ergens te komen, er graag voor over.