Lid in de kijker: De Makelaardij

Lid in de kijker

De Makelaardij, De Makelaardij

De Makelaardij kent drie afzonderlijke en zeer verschillende verhalen. Esther is al 12 jaar actief in de vastgoedsector als erkend BIV-makelaar. Van jongs af aan heeft zij de overdracht van onroerende goederen mee beleefd als dochter van ere-notaris Marcel Leemans. Binnen De Makelaardij staat zij in voor de dagelijkse werking van het kantoor en voor het rentmeesterschap, ie. het beheer van verhuringen. Stephanie heeft een achtergrond als zelfstandig apothekeres maar maakte vier jaar geleden de stap naar de vastgoedwereld. Haar passie voor vastgoed werd gewekt tijdens bijscholingen die ze uit interesse voor het vak volgde. Stephanie staat nu in voor de verkoop en de verhuur en net als in de apotheek maakt ze het tot haar betrachting om alle partijen betrokken bij de vastgoedtransactie op een zo goed mogelijke wijze te informeren. Pieter maakte nog maar net de overgang naar het ondernemerschap. Hij studeerde af als handelsingenieur, met nadien een aanvullende Master in Business Administration (MBA) aan de Vlerick Business School. Hij beheerde tot nog toe onder meer de Europese vastgoedportefeuille voor één van de grootste voedingsbedrijven ter wereld. Samen met Stephanie staat hij in voor de verkoop-en verhuuractiviteiten van De Makelaardij, met een focus op nieuwbouwprojecten. Als complementair team en door samenwerking met specialisten in onder andere vastgoedrecht, stedenbouw en andere specifieke vakgebieden, maken ze van De Makelaardij een expertisecentrum waar klanten terecht kunnen voor vastgoedadvies van A tot Z. Samen met hun klanten wil De Makelaardij een lange-termijnrelatie opbouwen, gebaseerd op betrouwbaarheid, eerlijkheid en professionaliteit. Op die manier willen ze ook het vertrouwen in het beroep van vastgoedmakelaar herwaarderen.

Waarom kozen jullie om lid te zijn van Jong Voka Mechelen?

“Wij hebben Jong Voka leren kennen als de plaats bij uitstek om andere gedreven ondernemers uit de regio te leren kennen. De events bieden een uitstekend platform om onderling van ideeën te wisselen in een informeel kader. Verscheidene andere leden kunnen wij intussen tot onze leverancier en/of klant rekenen. Stephanie en Esther hebben elkaar trouwens ook leren kennen op dergelijk event. Men kan dus gerust stellen dat De Makelaardij ontsproten is uit het Jong Voka netwerk!”

Welke goede raad kan je startende of jonge ondernemers meegeven?

“Mooie ideeën is één ding, maar blijf niet té lang enkel op papier denken: treed naar buiten en toets je gedachten af. Vanuit onze eigen ervaring vinden we het in die zin ook belangrijk om een breed netwerk op te bouwen van andere ervaren ondernemers dat als klankbord kan dienen. Tegelijkertijd hoef je je niet van de wijs te laten brengen door de opmerkingen van om het even wie maar durf je eigen koers te varen. Als ondernemer kan je ook niet alles zelf doen. Focus je daarom op waar jij goed in bent en betrek anderen voor zaken waar je weinig kaas van hebt gegeten of die je helemaal niet liggen. Blijf tot slot vooral ook leren. Jezelf verbeteren, heruitvinden en steeds up-to-date blijven van de laatste nieuwe zaken is essentieel voor succesvol ondernemerschap. De wereld staat niet stil, dus laat je niet in slaap wiegen door een gevoel van zelfvoldoening maar evolueer mee!”