Artikel: Goudzoeker

Goudzoeker

Dimitri De Meester

Feestvreugde alom! De komende maand lijkt het weer alsof we continu met een glas bubbels in onze hand rondlopen. En ondertussen maar zoenen, van de ene wang naar de andere. 'Wat mag ik je toewensen?' 'Wat mag 2016 jou brengen?'. Op die vragen hebben we ons vanzelfsprekend voorbereid en onze enthousiaste en ambitieuze antwoorden vloeien even vlot en rijkelijk als de cava en champagne.

Tijdens de jaarwisseling doen we een helebooel gekke dingen, maar voor mij is er ééntje dat me telkens opvalt. Om één of andere reden voelen we de behoefte om in the picture te plaatsen waar we niet goed in zijn, waar we zwak in zijn, waar we maar niet in slagen, etc. Om vervolgens ons leven overhoop te gooien en ons te verbinden aan één of andere onrealistische doelstelling. Om dan een maand of drie verder vol frustratie en met het schaamrood op de wangen toe te moeten geven dat we nog zwakker zijn dan we al dachten, omdat we er zelfs niet in geslaagd zijn om die ene doelstelling te kunnen afvinken. Het ergste van alles: we doen dat elk jaar opnieuw!

Laat het ons dit jaar eens anders aanpakken. In plaats van te focussen op wat er niet is (conditie), wat er te weinig (vrije tijd) of net te veel is (vet), laat ons kijken naar wat er vandaag al goed zit. Laat ons kijken naar waar we vandaag goed of supergoed in zijn, waar we sterk in staan. Focussen op wat we in onszelf erkennen en naar waarde weten te schatten en hoe we dit het komende jaar nog sterker kunnen inzetten. Op die manier geven we onszelf een duwtje in de goede richting en lopen we onszelf niet voor de voeten met frustraties en teleurstellingen.

In plaats van aandacht te besteden aan eigen roest, gaan we op zoek naar het goud in onszelf en kunnen we niet anders dan schitteren in 2016. Ik wens het je van harte toe!

Dimitri De Meester
Ondervoorzitter Jong Voka Mechelen
Zaakvoerder www.drempelverlagers.be